Jump to content

Sensibilitatea mouseului


KaotiKo

Recommended Posts

Nu exista setari exacte pentru mouse, totul depinde de preferinte. Insa sunt cateva lucruri pe care jucatorii nu le stiu sau pur si simplu trec cu vederea peste ele. Acest ghid iti pune la dispozitie informatii despre valorile recomandate pentru orice setare ce are legatura cu mouse`ul.

Mouse Acceleration
Dupa cum sugereaza si numele, mouse acceleration face exact asta. Cu mouse acceleration pornit, miscarile mouse`ului devin necorespunzatoare, vei observa ca miscarea cursorului incepe incet apoi prinde viteza dupa care va incetini din nou. Este recomandat ca mouse acceleration sa fie oprit pentru a avea un control bun. Sa opresti mouse acceleration este destul de usor:
Start > Control Panel > Mouse > Mouse Pointer options si debifeaza "enhanced pointer precision".
Insa daca rulezi pe Windows XP atunci sunt cativa pasi ca sa opresti mouse acceleration complet. Exista 2 metode, prima va opri mouse acceleration pentru toate aplicatiile si jocuri, a 2-a metoda va opri numai pentru cs.

Metoda 1:
Descarcati si instalati asta: CPLMouseFix.rar


Metoda 2:
Din meniul Steam dute la Games si dai click dreapta pe cs, selecteaza Properties si la launch options tasteaza urmatorii parametrii:
-noforcemparms -noforcemspd -noforcemaccelDaca aveti non-steam atunci dati click dreapta pe shortcut`ul cs`ului > Properties iar la Target adaugati la coada aceiasi parametrii.

Dupa ce opresti mouse acceleration vei observa schimbari semnificative si probabil vei fi tentat sa`l repornesti, insa tine minte ca e mai bine sa fie oprit daca vrei sa`ti imbunatatesti acuratetea.

ATENTIE: Unele mouse`uri au propiile lor setari pentru mouse acceleration asa ca vei fi nevoit sa umbli prin cartea tehnica a mouse`ului ca sa`l opresti.Setarile mouse`ului in joc:
Reverse Mouse: Pornind aceasta optiune va inversa axele x-y, astfel sus va deveni jos iar jos devine sus.
Recomandare: Debifat

Mouse look: Pornind aceasta optiune iti va permite sa te "uiti" folosind mouse`ul.
Recomandare: Bifat

Mouse Filter: Aceasta optiune reguleaza miscarile mouse`ului. Insa iti va impinge usor tinta dupa pozitia unde o doresti. CS calculeaza toate miscarile mouse`ului din ultimele 2 cadre si apoi foloseste media acestora pentru a face miscarea sa para mult mai consistenta si fluida, dar in acelasi timp inexacta.
Recomandare: Debifat

Joystick: Foloseste aceasta optiune daca preferi sa joci cu joystick`ul
Recomandare: Debifat

Joystick Look: La fel ca si Mouse Look dar numai cand este folosit joystick`ul in loc de mouse
Recomandare: Debifat

Auto-Aim: Tinteste inamicii automat. Un fel de aimbot "legal" dar server`ul trebuie sa aibe "sv_aim 1" ca sa mearga.
Recomandare: Debifat

Mouse Sensitivity: Aceasta optiune seteaza cat de rapid sau cat de incet se va misca tinta in joc. Majoritatea jucatorilor profesionisti folosesc sensitivitati sub 4 dar nu e vorba decat de propiile preferinte. Tipul de mouse pe care il folosesti si suprafata mouse pad`ului sunt factori decisivi pentru sensitivitatea pe care ar trebui s`o folosesti.
Recomandare: Dupa preferintele propiiComenzi de consola
Urmatoarele comenzi pot fi tastate in consoloa chiar in timpul jocului, fie scrise in config.cfg sau orice alt fisier tip cfg.

m_filter 0/1: Aceeasi functie ca si Mouse filter.
Recomandare: 0

m_forward (x): Schimba sensitivitatea miscarii inainte si inapoi a mouse`ului.
Recomandare: nu schimbati valoarea

m_pitch (x): Schimba sensitivitatea miscarii in sus si jos a mouse`ului.
Recomandare: nu schimbati valoarea

m_side (x): Schimba sensitivitatea miscarii pe laterale a mouse`ului.
Recomandare: nu schimbati valoarea

m_yaw (x): Schimba sensitivitatea intoarcerii la standa sau dreapta a miscarii mouse`ului.
Recomandare: nu schimbati valoarea

sensitivity (x): Aceeasi functie ca si Mouse sensitivity.
Recomandare: Dupa preferintele proprii(eu joc cu 2 si 1600DPI)

zoom_sensitivity_ratio (x): Schimba sensitivitatea armelor cu zoom/scope. Aceasta sensitivitate este dependenta de valoarea raportului. Sensitivitatea armelor cu scope va fi egala cu zoom_sensitivity_ratio (x), de exemplu daca sensitivitatea mouse`ului este 4 si zoom_sensitivity_ratio este 1.2 atunci cand esti in zoom, sensitivitatea ta va fi 4.8 ( 4 * 1.2 = 4.8). Aceasta comanda functioneaza pentru toate armele cu luneta: aug , sig , awp , scout.
Recomandare: Dupa preferintele propii.(eu joc cu 0.8)

 

Tutorial inspirat din mai multe pagini web. By KaotiKo

 

ENJOY!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...