Jump to content

[RF--Sport]Ipocrizie, interes sau prostie?


I a s m i n

Recommended Posts

12120115_978976342161764_670864745874374
În ultimele preliminarii, Anghel Iordănescu nu a folosit nici măcar un minut, nici măcar un jucător sub 21 de ani! Deși poate alege pe oricine dintre cei mai buni jucători români sub 21 de ani, Tata Puiu n-a considerat nici un „puiuț” al fotbalului românesc demn de 1 minut cu Feroe de exemplu.
 

Mai mult, doar Florin Andone a prins ceva mai mult de o repriză, și el trecut de 21 de ani, dar altfel toți jucătorii folosiți în meciurile oficiale au trecut de 25 de ani! 

Repet, că poate nu e clar: niciun jucător sub 21 de ani, niciun minut în preliminariile Euro 2016.

Mă gândesc că Anghel Iordănescu a considerat că niciunul nu e suficient de valoros și/sau în formă pentru a prinde echipa. Iar echipa nu se face după buletin, ci după formă și valoare atunci când ai obiective! De altfel, se și repetă adesea lucrul ăsta când se anunță convocații.

Și acum vine proba maximă a ipocriziei, interesului ascuns sau, pur și simplu, prostiei, n-am identificat definitiv încă.

Nu s-au terminat bine preliminariile și, într-un fulminant Comitet Executiv în care fotbalul feminin, futsalul și pasionații de mountain bike decid pentru Liga I, s-a hotărât să fie obligatecluburile din Liga I să aibă permanent pe teren cel puțin un jucător sub 21 de ani! Altfel spus, ce n-a vrut să facă Iordănescu în niciun meci din preliminarii trebuie să facă antrenorii de Liga I în toate meciurile, ba trebuie să-l aibă titular și integralist pe tânărul ăla! Asta deși au opțiuni mult mai puține și nu pot schimba lotul de la un meci la altul, cum la națională se poate. Pretextul? „Interesul național”, nicidecum coincidența că Federația gestionează mai nou niște Centre de Excelență care „produc” niște jucători care trebuie să joace.

Nu, domnilor, nu folosește interesului național ca niște fotbaliști să fie titulari doar pentru că sunt tineri! Dacă sunt tineri și sunt buni vor juca oricum, așa cum o fac Filip, Tănase și alții. Dacă sunt proști, cui folosește să joace cu forța?!

În toată povestea apar și niște cluburi – ca Dinamo sau Viitorul – care susțin ideea. Vezi Doamne, e benefică fotbalului românesc, spun ei! Pe naiba, de fapt e total dăunătoare rivalilor lor și ăsta e singurul motiv logic să o susțină. Altfel, dacă ei vor să bage 11 titulari sub 21 de ani, nu-i oprește nimeni. Eventual îi oprește rațiunea și nevoia de performanță, dar în curtea lor nu le spune nimeni cum e mai bine să facă asta. Așa cum n-ar trebui să le spună nici ei – sau Federația – altora! Își vor da seama, din păcate, ca de obicei, doar atunci când vor fi victimele unei conjucturi similare.

Poți susține dezvoltarea fotbalului juvenil și altfel, nu prin metode inspirate de Coreea de Nord. Poți răsplăti antrenorii de juniori sau Academiile de fotbal pentru performanță, poți suplimenta locurile disponibile în lot pentru jucători tineri, dar nu-i poți obliga să joace, dacă ei nu pot! Care e următorul pas, să se facă primul 11 la Casa Fotbalului?

Și, apropo, cum ar fi să decidă criteriile de selecție pentru Euro 2016 la fotbal, Federațiile de Tenis și Judo? Da, cam așa se întâmplă în Comitetul Executiv al FRF.

Sursa: Sport.Ro

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...