Jump to content

Programe dezinstalate / sterse automat dupa update Windows 10


Petrica..

Recommended Posts


In timpul instalarii sistemului de operare Windows 10, in “promoul” de la instalare, Microsoft ne spune: “All your files are exactly where you left them“. Mai pe romaneste, “toate fisierele tale sunt exact acolo unde le-ai lasat”. In realitate nu se intampla chiar asa. In timpul update-urilor majore de Windows 10, cum a fost cel din luna noiembrie 2015 (in care Microsoft a introdus si foarte multe noutati in Windows 10), multi utilizatori au ramas fara unele aplicatii instalate, dupa restartul de update. Se pare ca aceste software-uri au fost dezinstalate / sterse automat fara instiintarea si acordul utilizatorului. Microsoft nu a dorit sa dea nici o explicatie despre acest lucru, insa si la update-urile majore care au urmat, din calculatoare au fost dezinstalate si sterse programele incopatibilie cu Windows 10.

Utilizatorii nu trebuie sa se panicheze ca si-au pierdut de tot aplicatiile, chiar daca acestea nu mai apar in lista de programe instalate peWindows 10. Dupa fiecare upgrade major, sistemul va crea pe partitia de sistem (C:\, de cele mai multe ori) un folder numit “Windows.old” in care sunt stocate toate folderele si fisierele de sistem si ale user-ilor. Incluzand: folderul Windows, Documents, Pictures, Download, Movies, Desktop dar si folderele cu programele prezente inainte de update:Program Files si Program Files (x86) in cazul sistemelor pe 64-biti. Practic in C:\Windows.old se gasesc toate fisierele de la instalarea anterioara.

Windows.old-Preview.png

Windows.old Folder

De ce sunt dezinstalate automat aceste programe, dupa un update major al Windows 10

Microsoft a luat decizia de a sterge in timpul update-urilor majore unele programe, pentru a asigura stabilitate sistemului de operare Windows 10, astfel ca utilizatorul sa poata lucra fluent. Nu sunt dezinstalate programe la intamplare. Sunt scoase automat programele care prezinta bug-uri, erori, care nu au mai fost actualizate de foarte mult timp si au devenit incompatibile cu noul sistem si programele care solicita un volum mare de resurse sistem (RAM / CPU).

Putem spune ca este un lucru bun, Microsoft incurajand prin aceasta decizie utilizarea de programe noi, dar avem totusi de facut mentiunea ca utilizatorii ar fi trebuit notificati in prealabil.

Partea mai urata este ca stergerea automata in timul update-ului nu s-a limitat numai la programe software si s-au intamplat cazuri in care au fost sterse drivere sau software-uri ale driverelor considerare incompatibile pentru noul Windows 10. Intel Rapid Storage Technologysi AMD Catalyst Control Center se numara printre acestea. Practic in lipsa unui update al Intel si AMD pentru aceste drivere, utilizatorii vor avea probleme cu placile de baza / hard disk-urile si placile video.

Cum recuperam programele sterse automat in timpul update-ului Windows 10

Prima metoda este si cea mai simpla si cea mai sanatoasa. Cel mai bine este sa mergeti pe pagina web de unde puteti descarca aplicatiapentru a va obtine cea mai noua versiune a ei. Majoritatea producatorilor de software pentru Windows PC si-au updatat si optimizat aplicatiile pentru Windows 10. In special cele folosite la scara mare si care au prezentat eori, bug-uri si alte incompatibilitati pe noul sistem de operare.

O alta metoda este sa folositi System Restore. Windows 10 Recovery.

Dupa fiecare update major, Windows 10 va tine timp de 30 de zile toate fisierele din versiunea instalata anterior, in folderul Windows.old. Daca nu ati facut un disk cleanup ca sa stergeti Windows.old, puteti merge in C:\Program Files (x86) si in C:\Windows.old\Program Files (x86) ca sa recuperati aplicatiile. Unele software-uri isi creeaza dupa instalare si utilizare anumite profile, care sunt stocate in C:\Windows.old\Users\NUME-UTILIZATOR\AppData. Copiati atat datele aplicatiei din Program Files cat si pe cele din AppData, in locatiile active ale sistemului de operare, pentru a va recupera aplicatia dezinstalata la update.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...