Jump to content

[RF-SPORT]Gică Hagi, despre fotbalul românesc: Am ajuns în groapă, fraţilor! O să ne bată orcine!


Alecks.

Recommended Posts

El a subliniat că va fi nevoie de "timp, energie şi o muncă titanică" pentru ca fotbalul românesc să iasă din "groapă". 
 
Hagi a explicat de ce Stanciu nu poate să fie liderul naţionalei: Decarul nu poartă decât numărul 10
 
Gheorghe Hagi a vorbit, la finalul meciului Viitorul - Gaz Metan, scor 1-1, despre situaţia în care a ajuns fotbalul românesc. Întrebat despre Nicolae Stanciu, fostul internaţional a spus că mijlocaşul de la Anderlecht nu are atitudinea necesară ca să poarte tricoul cu numărul 10.
 
"Decarul nu poate să poarte decât numărul 10. El îi face pe ceilalţi să înţeleagă că acela e numărul lui. Acela va fi adevăratul decar al echipei naţionale. Când vine la echipa naţională, să zică: «Ăsta e al meu!». Nu îmi dă mie antrenorul tricou. Îl câştig eu, pentru că acesta este rolul meu. Dar, îmi asum", a afirmat Hagi, într-o conferinţă de presă.
 
Managerul tehnic al clubului Viitorul Constanţa susţine că unul dintre jucătorii săi, de la Viitorul, va fi liderul primei reprezentative: "Eu creez decari. Eu am cinci decari, iar unul dintre ei va conduce destinele echipei naţionale".
 
Gheorghe Hagi, ajuns la 51 de ani, crede că stilul de joc abordat în ultimul deceniu la echipa naţională a dus la dispariţia jucătorilor capabili să poarte numărul 10.
 
"De 10 ani, am luat modelul italian şi am jucat lungă şi pe a doua. Decarul a dispărut, fraţilor. A dispărut pentru că el nu mai era important, nu mai ştia care e rolul lui în teren. Acesta este nivelul fotbalului românesc şi o să ne coste, pentru că noi nu putem fi nordici, nu putem fi olandezi, nemţi sau belgieni. Noi suntem latini, creativi. Creativitate, fantezie, lucruri care au dispărut şi de aceea nu mai vine publicul la stadion", a mai spus Hagi.
 
 
sursa: mediafax

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...