Jump to content

[RF-SPORT]Astra-i singura sansa. Calificarea Astrei tine Romania in cursa pentru doua echipe in UCL.


Ezeq

Recommended Posts

Ultima etapa din grupele UEL a adus o calificare uriasa pentru campioana Romaniei in primavara europeana, dar nu si la fel de multe puncte in clasamentul virtual al coeficientilor, dat fiind ca Astra a obtinut doar un egal cu Roma, iar Steaua a pierdut la Villarreal.

 

Cum punctele obtinute de echipele romanesti se impart in acest sezon la 5, adica la numarul de reprezentante cu care Liga I a intrat in competitiile europene, ziua de ieri i-a adus Romaniei doar 0,2 puncte in clasamentul coeficientilor.

 

In acest moment, tara noastra mai are de recuperat 1,2 puncte pentru a putea urca pe locul 15 (17 in prezent), cel care permite ocupantei sa trimita doua echipe in preliminariile UEFA Champions League.

 

 

Un avantaj este insa ca principalele contracandidate la acea pozitie din clasamentul coeficientilor, Austria si Croatia, nu mai au reprezentante in nicio competitie europeana, Austria Viena, Rapid Viena, RB Salzburg, respectiv Dinamo Zagreb fiind eliminate.

 

Pentru ca Romania sa treaca inca din acest sezon pe locul 15, care permite trimiterea a doua echipe in preliminariile UCL, ar trebui sa obtina in primavara trei victorii, un scenariu care in acest moment pare imposibil.

 

Totusi, un lucru bun rezultat din aceasta ecuatie ramane dat de faptul ca Romania ramane aproape de principalele contracandidate in perspectiva sezonului viitor, cand putem spera ca mai multe reprezentante ale Ligii I se vor descurca mai bine in competitiile continentale.

 

sursa:sport

clasamentul-coeficientilor-la-finalul-gr

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...