Jump to content

[RF-SPORT]Ferhat Akbaş este noul antrenor al echipei feminine de volei CSM Bucureşti.


Alecks.

Recommended Posts

Tânărul antrenor a preluat banca tehnică a bucureştencelor după ce Nicola Negro şi CSM Bucureşti au încheiat de comun acord colaborarea pentru acest sezon. Ferhat Akbaş a pregătit-o ultima dată pe VakıfBank Istanbul şi a fost selecţionerul echipei naţionale feminine a Turciei în perioada 2009-2016.

 

“Sunt fericit că voi lucra pentru câştigătoarea Challenge Cup, CSM Bucureşti. Mă bucură să văd că oamenii din club sunt bine organizaţi şi că fac totul pentru a atinge rezultate cât mai înalte. Campionatul României este din ce în ce mai puternic şi sper să avem parte de mulţi spectatori la meciurile noastre, mai ales la partida cu Olympiakos, de pe 11 ianuarie, unde avem nevoie să câştigăm setul de aur pentru a merge mai departe”, a declarat Ferhat Akbaş.

 

Ferhat Akbaş se numără printre antrenorii de elită ai momentului. Şi-a început cariera la clubul de volei Turk Telekom Ankara din Turcia, unde a fost antrenor secund, ca mai apoi să petreacă un an în China la clubul Evergrande Hengda. Întors în Turcia, a fost antrenor secund pentru Vakifbank, echipă care a intrat în Cartea Recordurilor pentru că a reuşit un parcurs de 73 de meciuri naţionale şi internaţionale fără nicio înfrângere. În 2013, a fost asistentul antrenorului Massimo Barbolini pentru lotul naţional de volei feminin al Turciei, iar la vârsta de douăzeci şi opt de ani devine antrenorul principal al naţionalei din Turcia. Munca depusă i-a adus rezultate pe măsură: în 2014 a câştigat medalia de aur la Women’s European Volleyball League, iar în 2015 a participat la prima ediţie a Jocurilor Europene de la Baku, unde Turcia a câştigat titlul de campioană. Tot în acel an, în cadrul competiţiei FIVB Volleyball Women’s U23 World Championship, Turcia a obţinut medalia de argint.

 

În Divizia A1, CSM Bucureşti se află pe locul doi în clasament după 15 runde, în spatele liderului CS Volei Alba-Blaj. Campionatul se va relua pe 4 februarie. Pe plan european, CSM Bucureşti va juca în şaisprezecimile Cupei Challenge, împotriva echipei Olympiakos, pe 11 ianuarie.

 

                         5488565-afp-mediafax-foto-attila-kisbene     sursa: mediafax

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...