Jump to content

[RF-SPORT]Tenismenul Mihăiţă Damian, suspendat un an şi amendat cu 5.000 de euro pentru că a pariat online.


Alecks.

Recommended Posts

Potrivit anchetei, Mihăiţă Damian a deţinut două conturi la o casă de pariuri, cu care a efectuat 199 de pariuri pe evenimente din tenis, între 24 noiembrie 2011 şi 15 februarie 2013. Niciunul dintre aceste pariuri nu a vizat meciurile la care a participat.
 
Programul Anticorupţie din Tenis interzice în mod explicit pariurile sportive pentru toţi jucătorii profesionişti. Suspendarea are un efect imediat, iar Damian nu poate să participe nici măcar din tribune la vreun turneu sau eveniment organizat de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF).
 
Jucătorul în vârstă de 23 de ani nu are clasament ATP la simplu şi se află pe locul 1.654 în ierarhia mondială de dublu. Sportivul român a evoluat doar în turnee de tip Futures.
 
În această săptămână, Alexandru-Daniel Carpen a fost suspendat pe viaţă din tenis pentru că a trucat partide. Tenismenul în vârstă de 30 de ani a făcut o propunere de trucare către un alt jucător, al cărui nume nu a fost menţionat, în octombrie 2013. Carpen ar fi recunoscut această acuzaţie în 2015.
 
Unitatea pentru Integritatea Tenisului (TIU) este o iniţiativă a Federaţiei Internaţionale de Tenis, a ATP şi WTA, cu scopul de a institui o toleranţă zero pentru orice formă de corupţie prin intermediul pariurilor sportive.
 
                                                tenis-2-montaj.jpg?width=400  sursa: mediafax

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...