Jump to content

Cineva instalează aplicaţii periculoase în smartphone-uri Samsung, LG sau Xiaomi după ce acestea ies din fabrică


Razvan @ DEK

Recommended Posts

O companie de securitate a descoperit malware în smartphone-uri produse de companii cunoscute precum Samsung, LG, Xiaomi, ASUS, Oppo, Vivo şi ZTE. Potrivit specialiştilor de la Check Point Software Technologies, aceste aplicaţii dăunătoare au fost instalate în smartphone-uri după ce acestea au ieşit din fabrică, undeva în lanţul de distribuţie către clienţii finali.
 
Software-ul dăunător descoperit în aceste telefoane include aplicaţii de tip ransomware sau malware care afişează reclame, fură informaţii sau citeşte datele de identificare ale dispozitivelor.
 
Check Point a descoperit malware în 38 de modele de smartphone-uri cu sistem de operare Android. Potrivit companiei, unele dintre aceste telefoane au ajuns în oferta unui mare operator telecom internaţional, al cărui nume nu a fost făcut public, iar altele la angajaţii unei mari companii IT.
Trebuie precizat că problema afectează un număr mic de dispozitive, iar producătorii lor nu sunt vinovaţi deoarece, potrivit Check Point, este clar că ROM-urile oficiale au fost modificate ulterior. 
 
Iată o listă cu dispozitive afectate şi malware-ul conţinut de acestea:

malware.jpg?width=640&height=606

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...