Jump to content

[RF-Sport] - Qatar rupe acordul și interzice vânzările de bere pe stadioane


soMMMex

Recommended Posts

Cu doar două zile înainte de meciul de deschidere, Qatar a interzis ieri vânzarea de bere în vecinătatea stadioanelor Cupei Mondiale, o răsturnare de situație în ultimul moment a acordului că emirat musulman a fost de acord să asigure gazda turneului. 

Decizia a scos la iveală tensiunea din jurul organizării târgului maxim de fotbal – care nu este doar o competiție sportivă, ci o adevărată petrecere de o lună întreagă – într-o țară autocratică în care vânzarea de alcool este foarte restricționată.

Este, de asemenea, o lovitură pentru Budweiser, berea oficială a Cupei Mondiale, deoarece afectează acordul pentru 72 de milioane de euro dintre marcă și FIFA. În plus, ridică semne de întrebare cu privire la adevăratul control pe care organul de conducere al fotbalului internațional îl are asupra turneului său.

Când Qatar a licitat pentru locul de desfășurare, țara a fost de acord să permită vânzarea de alcool în zonele de fani din jurul stadioanelor de la trei ore înainte și unul după meciuri. A făcut-o și atunci când a semnat contractele după ce a câștigat votul în 2010, dar pe măsură ce se apropia data de deschidere a Cupei Mondiale, autoritățile emiratului au schimbat acordurile.

Cu toate acestea, FIFA a trimis ieri o declarație în care a dezvăluit o nouă schimbare de planuri. El a precizat că berea nealcoolică va continua să fie vândută (cu un cost aproximativ de opt euro), pe toate stadioanele și în cele 64 de meciuri.
Șampania, vinul, whisky-ul și alte băuturi alcoolice pot fi servite în zonele de personalitate ale stadioanelor. În afara acestor spații, berea Budweiser (cu prețuri cuprinse între 13 și 14 euro) era singurul tip de alcool permis pentru cumpărătorii de bilete.

image_large?bc=2022-11-19T09:27:02-06:00

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...