Jump to content

[RF-Sport] Bugetul pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024 se ridică la 4 mii 524 milioane de dolari


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-11-22T13:07:03-06:00

Bugetul Comitetului de Organizare din Paris 2024 ar trebui să crească cu aproximativ 10%, adică 400 de milioane de euro (411 milioane de dolari), au declarat marți organizatorii.

La finalul unei ședințe a comitetului executiv, organizatorii au convenit să revizuiască bugetul, care ar trebui să fie gata pentru ședința consiliului de administrație din 12 decembrie.

Bugetul de 4 miliarde de euro (4,112 miliarde de dolari) pentru 2021, care este integral privat, reprezintă o creștere de aproximativ 400 de milioane de euro, din care 200 de milioane se datorează inflației.

Prin urmare, bugetul total ar trebui să fie de aproximativ 4,4 miliarde de euro (4,524 miliarde de dolari).

"Suntem în faza finală a bugetării", a declarat Fabrice Lacroix, directorul financiar al Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice, într-o conferință de presă în urma ședinței comitetului executiv, alături de directorul general Etienne Thobois și Antoine Gobelet, directorul cabinetului ministrului sportului și jocurilor olimpice.

La câteva săptămâni după izbucnirea războiului în Ucraina, președintele comitetului de organizare, Tony Estanguet, avertizase că bugetul va fi afectat de creșterea generală a prețurilor.

În ceea ce privește sponsorizările, care reprezintă o treime din veniturile comisiei, obiectivul de a strânge 80 la sută din cele 1,1 miliarde de euro (1,1 miliarde de dolari) planificate a fost atins, a spus organizatorul.

"Am realizat acest lucru, înainte de termen, și ne așteptăm să depășim 90% în următoarele săptămâni", au spus ei.

De asemenea, aceștia au indicat, fără a da cifre, că veniturile din vânzarea biletelor, care reprezintă, de asemenea, o treime din veniturile lor, vor fi mai mari decât se preconizase, potrivit celor mai recente estimări ale acestora.

Veniturile din vânzarea biletelor se ridică la 1,265 miliarde de euro (1,3 miliarde de dolari) în bugetul pe 2021. Restul veniturilor este constituit dintr-o contribuție din partea CIO (Comitetul Olimpic Internațional).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...