Jump to content

[RF-Sport] Ghana învinge Coreea de Sud cu 3-2 în Qatar.


soMMMex

Recommended Posts

image_preview?bc=2022-11-28T10:58:39-06:

Fanii în timpul meciului din Grupa H dintre Coreea de Sud și Ghana, de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022, pe stadionul City of Education din Al Rayyan, Qatar, pe 28 noiembrie 2022.

 Mohammed Kudus a marcat golul victoriei după ce Coreea de Sud a egalat scorul în repriza secundă, iar Ghana a rămas în viață la Cupa Mondială, câștigând luni cu 3-2.

Kudus a marcat al doilea gol al după-amiezii în minutul 68, după ce sud-coreenii au reacționat la începutul reprizei secunde cu o dublă de la Cho Geu-sung.

Ghana a intrat la pauză cu un avans de 2-0, cu golul lui Mohammed Salisla în minutul 24 și primul al lui Kudus în minutul 34.

Echipa africană s-a impus cu 3-2 în fața Portugaliei în debutul în Grupa H și a fost obligată să adauge puncte pentru a putea rămâne în cursa pentru cele două bilete la fazele eliminatorii.

Cho a străpuns plasele de două ori într-un interval de trei minute pentru a pune un 2-2 tranzitoriu.

Starul sud-coreean Son Heung-min rămâne nemarcat în Qatar. Atacantul englez de la Tottenham a jucat cu masca ca protecție pentru o fractură la ochiul stâng pe care a suferit-o într-un meci de Champions League la începutul acestei luni.

Paulo Bento, antrenorul portughez al Coreei de Sud, a fost eliminat la finalul meciului pentru că s-a plâns arbitrului.

Sud-coreenii au fost la coada cheii cu punctul pe care l-au adunat după remiza fără goluri cu Uruguay din prima zi a grupei. Ghana a avut o pereche de goluri într-o prestație solidă în primul meci, dar a căzut cu 3-2 în fața Portugaliei lui Cristiano Ronaldo.

Black Stars a devenit a treia națiune africană care a ajuns în sferturile de finală ale unei Cupe Mondiale în 2010. Căpitanul lor, Andre Ayew, a făcut parte din acea echipă. Nicio echipă africană nu a jucat vreodată în semifinale.

Cunoscută pentru posesia mingii, Coreea de Sud a dominat primele 20 de minute. Ghana s-a desprins în minutul 24 cu un gol de la Salisu, pe fondul unui haos de jucători în fața porții, după o lovitură liberă. După o sarbatoare plina de viata inconjurata de coechipierii sai, Salisu s-a ghemuit nervos pe teren, in timp ce arbitrul video a confirmat golul.

Kudus, un mijlocaș în vârstă de 22 de ani care joacă pentru echipa olandeză Ajax, a dublat conducerea cu un antet după o centrare lungă a lui Jordan Ayew, în ciuda eforturilor fundașului Kim Jin-su.

Cho s-a târât în genunchi pe iarbă în fața băncii sud-coreene, iar coechipierii săi s-au aruncat asupra lui după primul său gol în minutul 58. Al doilea său gol avea să vină doar trei minute mai târziu.

Ghana va închide faza grupelor vineri împotriva Uruguayului, în timp ce Coreea de Sud va înfrunta Portugalia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...