Jump to content

[RF-Sport] Franța a învins Polonia cu 3-1.


soMMMex

Recommended Posts

image_preview?bc=2022-12-05T08:36:28-06:

Kylian Mbappé și Oliver Giroud au marcat fiecare goluri în meciul cu polonezii. 

Kylian Mbappé scrie în Qatar 2022 un pasaj de glorie. Cu o pasă de gol și o bretea, tânărul atacant a condus Franța în sferturile de finală, învingând Polonia cu 3-1, depășind în același timp un record al lui Pele, egalându-l pe Messi și pândind un alt maxim all-time.

Cu o ofensivă perfectă din partea lui Mbappé și Oliver Giroud, campioana Franței s-a ridicat la nivelul așteptărilor și va căuta acum trecerea în semifinale împotriva Angliei. În schimb, în ciuda faptului că a fost rezistentă, Polonia a fost lăsată în afara turneului, în timp ce atacantul său Robert Lewandowski a ratat un al doilea penalty în turneu și apoi a lovit o reluare și și-a luat rămas bun cu demnitate de la ceea ce ar putea fi ultima sa Cupă Mondială.

Ca un tunar excepțional, Mbappé este pe cale să stabilească recorduri în acest turneu. Atacantul continuă să conducă lista marcatorilor, ajungând la cinci goluri, chiar peste argentinianul Lionel Messi.

În statisticile istorice, numele lui Mbappé transcende deja. Cu nouă goluri după participarea sa în Rusia 2018 și Qatar 2022, francezul l-a depășit pe brazilianul Pele cu două goluri ca jucător cu cele mai multe goluri la Cupa Mondială înainte de a împlini 24 de ani.

Cu aceeași cifră, Kylian l-a legat pe Messi ca al doilea cel mai bun marcator activ din Cupele Mondiale și este la un gol distanță de a egala marca germanului Thomas Müller, care a retrogradat deja din turneu în faza grupelor.

Pentru a face o referire la numărul de goluri al lui Mbappé, care are doar 23 de ani și joacă a doua sa Cupă Mondială, Lionel Messi are nouă goluri în cinci Cupe Mondiale, iar Cristiano Ronaldo opt în tot atâtea ediții.

Triumful lui Les Bleus pe stadionul Al Thumama a avut o atmosferă aparte, cu un tricolor diferit de simbolul albastru, alb și roșu al francezilor. Dacă echipa mexicană nu a avansat în turul al doilea al Cupei Mondiale, cel puțin fanii săi au fost prezenți.

Mii de fani mexicani care au prevăzut trecerea selecției lor în turul doi au ajuns spectatori ai duelului dintre Franța și Polonia, care a primit biletul grupei C. Deși mai mulți și-au revândut biletele, greutatea tricolorilor a fost vizibilă în meci și chiar a răsunat în tribune strigătul: "Mexic, Mexic".

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...