Jump to content

[RF-Sport] Lionel Messi își imortalizează legenda în Qatar 2022.


soMMMex

Recommended Posts

image_large?bc=2022-12-18T13:38:37-06:00

Îmbrăcat într-o haină neagră, tipică lumii arabe, Lionel Messi a ridicat Cupa Mondială, duminică, pe stadionul Lusail din Doha, unde Argentina a învins Franța (4-2, după ce a remizat cu 3-3) la penalty-uri, într-o finală legendară.

Al 10-lea, considerat cel mai bun jucător al turneului, a explodat de bucurie pe maiestuosul stadion qatarez, unde o bună parte din cei 88.966 de participanți au făcut forță pentru a câștiga primul său titlu mondial, al treilea din Argentina.

Cei 10 au întâmpinat cu acea frază tipic argentiniană, nu fără conotații negative, miile de fani ai albiceleștilor care au fluturat tricouri și au sărbătorit titlul echipei lui Lionel Scaloni.

Messi părea radiant în timp ce vorbea peste boxe și, în același timp, neliniștit pe iarba stadionului din capitala Qatarului, îmbrățișându-și coechipierii și familia.

Soția sa Antonela Roccuzzo și fiii săi Thiago, Mateo și Ciro i s-au alăturat în sărbătoarea de pe gazon, stabilită cu cumbia villera.

Marele prieten al lui Leo, fostul atacant Sergio Kun Agüero, a fost și el la festivități, ducând cupa în aplauzele foștilor săi coechipieri.

Scaloni, mijlocașul Angel Di Maria și portarul Emiliano Martinez, care a oprit penalty-ul lui Kingsley Coman de pe locul alb, nu au putut reține lacrimile.

Adunând trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului, Messi a avut prima sa întâlnire cu trofeul, dus la un lectern de Nery Pumpido și Sergio Checho Batista, campioni cu Diego Armando Maradona în Mexic-1986.

Pe data de 10 a mângâiat Cupa de Aur și, înainte de a continua o ședință foto, a sărutat-o timid, provocând o ovație în picioare.

Argentina a mers pe un rollercoaster într-o finală legendară: s-a impus cu 2-0 în prima repriză, cu golurile marcate de Messi și Di Maria.

Franța a egalat cu zece minute pentru a merge cu o bretea de la Kylian Mbappé.

În prelungiri, Messi a profitat din nou, dar francezul 10 a dat o nouă viață campioanei en-titre, trimițând jocul la definiția din cei unsprezece pași.

Acolo, cei patru colecționari argentinieni, inclusiv La Pulga, au marcat pentru a da al treilea titlu mondial Albiceleste, după revoltele din 1978 și 1986.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...