Jump to content

Windows 10!!


Mircea

Recommended Posts

In caz ca nu stiati pe 30 septembrie a fost lansata o varianta de test pentru windows 10:


Mircosoft a prezentat Windows 10,noul sau sistem de operare.
Acesta este prima platforma universala de operare a companiei,care va fi prezenta pe computere,console video,sisteme conectate,smartphone-uri si tablete.Asta inseamna ca,de exemplu,aplicatiile dezvoltate pentru versiunea desktop vor rula automat fara nici un fel de optimizare si adaptare ,pe telefon sua tableta.Mai mult ,va exista un singur magazin de aplicatii pentru toate platformele.


-Prin Windows 10,Mircosoft renunta la marca Windows Phone folosita pentru smartphone-uri .
-Versiunea mobila a windows 10 nu va dispune de interfata desktop.

-In varianta desktop ,ecranul de start (interfata Metro UI),cu care utilizatorii de windows 8 s-au familiarizat greu,va disparea.Noul sistem de operare va putea fi instalat pe toate sistemele care ruleaza Windows 7 si 8,potrivit Microsoft:

-Processor:1gigahertz(GHz)or faster with support for PAE,NX and SS32
-Ram:1gigabyte(GB) (32-bit) or 2GB(64-bit)
-Hard Disk space:16gb (32-bit)or 20GB (64-bit)
-Graphics card:Microsoft DirectX 9 graphics devie with WDDM driver


Specificatiile minime necesare pentru windows 10 vor fi aceleasi ca la windows 7.

-Versiunea desktop a windows 10 combina interfata familiara a windows 7 cu elemente din windows 8.De exemplu ,meniul de start,care revine,va include elemente clasice ,precum scurtaturile din stanga si functia de cautare universala,dar si live title-uri (sectiuni interactive care afiseaza informatii in timp real).
Lipsa meniului Start a fost elementul principal care a fost criticat Windows 8.

-Aplicatiile "universale" nu mai ruleaza explucisv in fulscreen,ca in Windows 8,ci in ferestre,iar dimensiunea lor poate fi modificata.


-Pe taskbar va fi prezent un nou buton ,Task View.(Cand este apasat,aceasta afiseaza pe ecran toate aplicatiile pornite si ofera acces rapid la oricare dintre acestea;Mai mult ,pentru utilizatorii avansati a fost introdusa Command Prompt posibilitatea de a lipi text folosind combinatia de taste CTRL+v)


-Windows 10 va fi disponibil ,in versiunea finala,la mijlocul lui 2015.O versiunea Technical Preview va putea fi descarcata foarte curand gratuit!!!(
de aici)
Utilizatorii spun ca,Mircosoft va finisa varianta finala!

-Windows este cel mai popular sistem de operare pe segmentul desktop,fiind folosit de 1,5 miliarde de oameni la nivel global!!

 

 

Cateva imagini cu Windows 10:

metro.jpg

platforme.jpg

tile.jpg

win10.jpg

 

Butonul de shutdown revine în meniul de start dar de data aceasta în partea de sus.

 

In mare parte,Windows 10 va fi o combinatie intre renumitele windows 7 si windows 8.

 

Microsoft lucrează la definitivarea unui design care va permite adaptarea sistemului de operare la echipamentul pe care este rulat, în mod automat. Pentru tablete, Windows 10 se va baza pe versiunea 8 a sistemului, iar pentru laptopuri, pe Windows 7.

 

ATENTIE!!

Foarte important de știut, varianta beta, ca și orice variantă care nu este finală aceasta este foarte instabilă. Microsoft recomandă celor care vor să testeze noul sistem de operare să o facă pe un calculator secundar, nu pe cel pe care își desfășoară munca de zi cu zi

 

---

Microsoft a sǎrit o cifrǎ, gurile rele speculand cǎ ar fi din cauza faptului cǎ sistemele de operare ale companiei au fost reușite o datǎ la douǎ ediții. Firma IT americanǎ nu a oferit informații asupra motivului acestei denumiri, dar a susțnut despre Windows 10 cǎ va fi cea mai cuprinzǎtoare platformǎ lansata vreodatǎ.

Microsoft va oferi mai multe informații despre sistem ȋn primǎvara viitoare, la conferința BUILD 2015!

---

 

Cam atat despre acest Windows 10.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...