Jump to content

Configurarea unui router


ScooBy^

Recommended Posts

Am intalnit foarte multi useri , ale caror viteza de Upload/Download sunt incetinite de prezenta unui router , care blocheaza anumite porturi , solutia fiind prezentata mai jos , intr-un mic tutorial . La aceste persoane in client , de exemplu in uTorrent , undeva pe bara de jos , este un semn al exclamarii rosu , care anunta ca viteza acestor persoane este limitata de un router. (Vezi Semne de compatibilitate in status bar , mai jos )

NOTE

Exemplul de mai jos se refera doar la routerele Linksys  , dar merge si la alte tipuri de routere, diferentele fiind foarte mici ca :  D-Link, Netgear, etc . Luam ca exemplu un Wireless-G WRT54G. Alte modele se diferentiaza foarte sensibil de acesta .

1. Deschideti o pagina web , iar la adress , scrieti Default Gateway IP-ul d-voastra , in acest caz , ar trebui sa fie  192.168.1.1 . Acesta insa poate varia ,  dar se poate gasi pe site-ul firmei .
2. La Linksys,de exemplu , pentru a va loga la router , se lasa gol spatiul pentru username , iar la password scrieti : admin . ( Daca nu cumva l-ati schimbat chiar d-voastra , ceea ce este recomandat din motive de siguranta ) .
3.Cautati sectiunea Port Range Forwarding ( sau ceva asemanator ) .
4. La Port Range puneti portul pe care il aveti setat si in clientul dumneavoastra ( Utorrent , BitComet , Azerus ) .
5.Asigurati-va ca protocoalele TCP si UDP sunt setate pe Enabled .
6. Mai departe trebuie sa va setati adresa IP , in cazul nostru  192.168.1.72 . Pentru a o afla pe a d-voastra , faceti asa : Run=> Scrieti cmd => Va aparea o fereastra , tip MS-DOS , unde trebuie sa scrieti IPCONFIG , aici trebuie sa va gasiti adresa IP .
7.Salvati toate schimbarile si cu siguranta va merge ! yes.gif

Cum va dati seama daca cele facute mai inainte au avut efect? Simplu , in client , in loc de red.png  , ar trebui sa apara asa green.png yes.gif !

Semne de compatibilitate in 'status bar':

list.png green.png->Totul este in regula , sunteti 100% Conectabil. SEED , SEED , SEED!

list.png yellow.jpg -> Daca aveti acest Semn , ceva nu este Ok cu reteaua/PC-ul vostru . De multe ori este un semn de trecere intre primul si al 3-lea , dar se mai poate datora si unor softuri .

list.png red.png -> Acest semn indica o problema destul de grava si care va poate incetini vitezele . Se datoreaza unor programe tipFirewall  ( incluzand Windows Firewall ) si Routerelor .


Toate problemele/sugestiile se pot discuta in cadrul acestui topic ! 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...