Jump to content

ESET NOD32


ScooBy^

Recommended Posts

ESET NOD32 AntiVirus, cunoscut și ca NOD32, este un pachet de software antivirus realizat de compania slovacă ESET. Antivirusul NOD32 este vândut ȋn două ediții: Home Edition (ediția pentru casă) și Business Edition (ediția business).

ESET NOD32 Antivirus

NOD32 a fost creat la ȋnceputul anilor 1990 când virușii de calculator deveneau din ce ȋn ce mai răspândiți.

Inițial, programul a câștigat popularitate cu lucrători IT din țările din Europa de Est, deoarece ESET avea baza ȋn Slovacia. Deși abrevierea programului a fost inițial pronunțată ca litere separate, utilizarea recentă din lumea ȋntreagă a programului a condus la pronunții mai simple acum folosindu-se cuvântul nod. Compania a ajuns la a 5000-a actualizare la definițiile de virus pe data de 5 aprilie 2010.
Acronimul de NOD provine de la „Nemocnice na Okraji Disku” (care ȋnseamnă spital la sfârșit de disc), un joc de cuvinte legat de seriile de drame medicale cehoslovace „Nemocnice na okraji města” care ȋnseamnă „Spital la capatul orașului”.

ESET Mail Security pentru Microsoft Exchange Server

La data de 10 martie 2010 ESET a lansat ESET Mail Security pentru Microsoft Exchange Server, care conține atât module antispam cât și antimalware. Acesta suportă Microsoft Exchange 5.5, 2000, 2003, 2007 și 2010.

ESET Mobile Antivirus

ESET Mobile Antivirus are drept scop protejarea smartphone-urilor de viruși, spyware, adware, troieni, viermi, rootkit-uri și alte programe nedorite. De asemenea, acesta oferă și filtre antispam pentru mesaje SMS. Momentan sunt disponibile și versiuni pentru Windows Mobile și Symbian OS.

ESET Remote Administrator

ESET Remote Administrator este o consolă centrală de management concepută pentru a permite administratorilor de rețea să gestioneze software-ul ESET printr-o rețea corporativă.

ESET Smart Security

Pe data de 5 noiembrie 2007, ESET a lansat o suită de securitate pe Internet denumită ESET Smart Security pentru a concura cu alte suite de securitate a altor companii cum ar fi, McAfee, Symantec, AVG și Kaspersky. ESET Smart Security include anti-spam și un firewall bidirecțional alături de caracteristicile tradiționale anti-malware ale ESET NOD32 AntiVirus.

ESET SysInspector
ESET SysInspector este un instrument de diagnosticare care permite analiza aprofundată a diverselor aspecte ale sistemului de operare, inclusiv procesele de rulare, conținutul de regiștri, elementele de pornire și conexiunile de rețea. Tehnologia anti-stealth este folosită pentru a descoperi obiecte ascunse (rootkit-uri) ȋn MBR (Master Boot Record), sectorul de boot, ȋn intrările de regiștri, ȋn drivere, servicii și procese. SysInspector Logs (log - jurnal) sunt fișiere standard XML și pot fi trimise experților IT pentru analize suplimentare. Două jurnalele pot fi comparate pentru a găsi un set de elemente necomune celor două jurnale.

Alte programe

ESET a lansat decontaminatoare de malware standalone (singure, de sine stătătoare) gratuite atunci când malware-urile sunt larg răspândite cum ar fi Mebroot și Conficker.

Ȋn iulie 2009, ESDET a lansat un program numit ESET Uninstaller (dezinstalor) pentru a ajuta la deinstalarea ESET NOD32 Antivirus și ESET Smart Security versiunile 3 și 4.

Informații tehnice

NOD32 este scris ȋn mare parte ȋn cod de asamblare.

Ȋntr-o rețea, clienții NOD32 se pot actualiza de la un „server oglindă” central din rețea

Receptivitate

  • NOD32 a fost certificat de laboratoarele ICSA (International Computer Security Association)
  • A câștigat 60 de premii VB100 de la „Virus Buletin” (o revistă cu privire la prevenirea, detectarea și ȋndepărtarea de malware și spam), cea mai mare cantitate de premii câștigată vreodată de orice produse anti-virus testate
  • A fost evaluat la 5 stele din 6 de către revista „PC Pro Magazine” și-au primit recomandarea lor
  • Editorii CNET.com au dat versiunii 3.0 al NOD32 evaluarea de 3.5 / 5.
  • Versiunea 4.0 al NOD32 a primit o evaluare completă, 5 / 5
  • Rată de detectare malware de 94.4 % și rată de detectare spyware de 94.7 ȋn ultimile teste Anti-Virus comparative

Legături externe

Acest termen se află ȋn stadiu de dezvoltare.
Contribuiti la dezvoltarea acestui termen.

Edited by ScooBy^
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...