Jump to content

Primele zvonuri despre Galaxy S6


Vallentin

Recommended Posts

2lmtg08.jpg


 


Mai avem aproape sase luni pana cand Samsung va lansa viitorul lor varf de gama in materie de smartphone-uri, Galaxy S6. Insa primele zvonuri despre acest telefon au inceput deja sa apara. Ramane de vazut cate dintre ele se vor adeveri, dar este clar ca Samsung are nevoie de un model reusit pentru a se mai redresa.


 


In primul rand vorbim despre ecran, a carui rezolutie nu a fost inca stabilita. Rezolutia sa ar trebui sa fie QuadHD (2560*1440 pixeli) ca a lui LG G3. In al doilea rand avem cateva informatii despre configuratiile hardware care vor anima acest telefon, doua la numar ca si pana acum, insa mult mai apropiate decat in trecut, modelele de Galasy S6 fiind denumite SM-G920 si SM-G925.


 


Pentru ca atat Exynos 7420 cat si Snapdragon 810 vor avea la baza CPU octo core, cu patru nuclee ARM Cortex A57 si alte patru Cortex A53. Va fi diferit GPU-ul, Adreno 430 la optiunea Qualcomm, si inca necunoscut la platforma Samsung. Totodata varianta Exynos va avea nevoie de un modem separat, si va fi aleasa o oferta proprie, Modem 333, si de un chip de conectivitate (Wi-Fi, Bluetooth, GPS), Broadcom BCM4773. Snapdragon integreaza toate aceste module.


 


Este inca neclar de ce Samsung nu reuseste sa realizeze o platforma completa single chip, si nu prea stim nici ce rost mai are Exynos-ul de aceasta data. Poate prin prisma unui GPU mai rapid… Oricum, si memoria interna va creste, fiind preconizate modele de 32 GB, 64 GB sau 128 GB. Speram ca slot-ul microSD sa nu ne paraseasca.


 


Camera principala va fi un IMX240 de la Sony, de 16 MP sau 20 MP, iar cea secundara va urca la 5 MP. Si probabil va ramane rezistenta la apa si praf. Oare toate aceste schimbari vor fi suficiente pentru a face Galaxy S6 un smartphone de dorit, sau vor agrava problemele de la Samsung…


  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...