Jump to content

*Cum sa pui o parolain BIOS*


Bubuiee

Recommended Posts

 BIOS-ul este un program care se incarca atunci cand porneste calculatorul . Il poti configura sa ceara o parola la pornire , astfel restrictionand accesul la calculatorul tau .

 

Pentru a intra in BIOS trebuie sa pornesti calculatorul sau sa-l restartezi . Iti vor aparea pe ecran o serie de analize si apoi un mesaj in genul  Hit the DEL key to enter BIOS setup program , sau poate fii oricare alta tasta ( F2 sau F10 ) . Dupa apasarea acesteia , ar trebui sa iti apara pe ecran o fereastra de genul acesta :

 

biospsw1.png

 

Trebuie acum sa te duci pe tabul Security . Exista doua optiuni Set User Password si Set supervisor password . Selecteaza Set User Password si apoi va trebui sa introduceti parola . Aceasta nu poate fi mai lunga de 8 carcactere , insa este recomandat sa se foloseasca o parola puternica , formata din cifre , litere si simboluri . Trebuie apoi sa confirmi parola .

 

Acum trebuie sa configurezi BIOS-ul sa solicite parola la fiecare pornire . Pentru acest lucru BIOS Features Setup . Pe noi ne intereseaza optiunea Password Check pe care trebuie sa o schimbi in Always . Acum dute inapoi la meniul principal si alege Save & Exit .

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...