Jump to content

Nokia a lansat o tableta cu Android


StefanBv

Recommended Posts

Nokia a revenit pe piata hardware cu o tableta. Zvonurile ce au aparut pe internet in ultima vreme nu prea dadeau de inteles ca este vorba de o tableta, dar uite ce surpriza.

 

gsmarena_002-550x357.jpg

 

La prima vedere, din punct de vedere al design-ului, pare a fi un IPad, incepand cu difuzoarele pana la butoanele de volum.

Noua tableta care va aparea pe piata in curand poarta numele Nokia N1. Are un display de 7.9 inch, rezolutie 2048x1536 si este protejata de Gorila Glass 3. Procesorul este un Intel Atom Z3580 2.3GHz, dispune de 2GB memorie RAM si 32GB memorie ROM. Ruleaza Android 5.0 Lollipop, dar are o interfata proprie numita Z Launcher. Acesta pare sa fie gandit simplu, neavand homescreen sau widget-uri.

 

gsmarena_001-550x297.jpg

 

Camera principala are 8 MP, cea frontala 5 MP, iar bateria are o capacitate de 5200 mAh.

Tableta masoara 6.9 mm si este mai usoara ca iPad Mini 3, dar mult mai performanta daca ne uitam la specificatii. Portul USB reversibil face parte din noua generatie de porturi USB. A fost lansast in august si vom vedeam tot mai multe dispozitive folosind acest port din ianuarie 2015.

Pentru inceput, tableta va fi disponibila in China din Q1 2015, la un pret de 250 de dolari. Integreaza un sistem de operare foarte bun de la Google, un design excelent imprumutat de la Apple, si o constructie demna de Nokia.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...