Jump to content

[RF] Cum putem crea un Hard Disk Virtual


BlackPearl

Recommended Posts

Odata cu lansarea Windows-ului 7 cei de la Microsoft au introdus modalitatea de a crea un hard disk virtual prin care utilizatorii pot stoca / ascunde diferite fisiere.

Practic hard disk-ul virtual este in format VHD care poate fi montat in sistem si folosit ca un hard drive fizic iar acesta poate contine partitii , fisiere sau foldere.

 

Urmam pasii urmatori pentru a crea un Virtual Hard Disk ( VHD ).

 

 • Deschidem Computer Management → Dam click dreapta pe My Computer → Manage sau deschidem run si scriem → diskmgmt.msc si apasam Enter.
 • In partea de sus a ferestrei selectam Action dupa care Create VHD precum si in poza de mai jos

OZkBYUn.jpg

 

 • Acum selectam locatia unde dorim sa fie creat VHD-ul (atentie este important sa retineti locatia fisierului deoarece dupa ce restartam sistemul va trebui re reatasam fisierul .vhd) , alegem marimea fisierului in cazul meu am ales 10 GB doar pentru a crea tutorialul, selectam formatul preferat VHD sau VHDX diferenta dintre cele doua este ca VHD suporta pana la 2024 GB iar VHDX suporta peste 2024 GB asta depinde de spatiul dobandit pe HDD-ul principal.
 • Daca pe viitor dorim sa stocam mai multe fisiere ca sa fim siguri ca nu ramanem fara spatiu pe acesta selectam Dynamically Expanding dupa care apasam pe OK.

c1xbErp.jpg

 

 • Dupa ce a fost creat disk-ul acesta va fi afisat in Disk Management ca disk nealocat, dati click pe titlul acestuia si selectam Initialize Disk din menu iar apoi din dialogul afisat lasati MBR selectat si dati click pe OK.

XieSLZp.jpg

 

 • Dupa intializarea diskului, pentru a putea folosi noul hard virtual va trebui configurat ca volum si va trebui atribuit o litera, dati click dreapta pe disk-ul nou creat si selectati New simple Volume din dialog.

AMQ37ou.jpg eND4QnJ.jpg

 

 • Apoi dati click pe Next si selectati spatiul dorit sa il folositi pentru disk.

HZYHTPC.jpg

 

 • Dati click pe Next apoi selectati formatul racomandat este NTFS si dati un nume diskului virtual.
 • In final dati click pe Next iar apoi dati click pe Finish pentru finalizarea cereri hard disk-ului virtual, acesta va fi afisat in Disk Management cat si in My Computer.

!Retineti! Hard Disk-ul Virtual va fi atasat doar in sesiunea curenta dupa cum am spus mai sus dupa restartarea Windows-ului VHD-ul va trebui re-atasat sistemului pentru a face acest lucru mergem la Disk Management dam click pe Action → Attach VHD.

 

Nota: Hard Disk-urile Virtuale pot fi invlusiv folosite pentru a instala sisteme de operare pe acestea.

 

Succes si sper sa va fie de folos.

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...