Jump to content

[RF] Cum dezactivam Aero cand trecem laptopul pe baterie


BlackPearl

Recommended Posts

Unul dintre cele mai simple moduri de a prelungi viata bateriei unui laptop care ruleaza pe Windows 7 este sa dezactivam Aero Glass atunci cand deconectam laptopul de la o sursa de energie continua iar pentru a face acest lucru urmam pasii urmatori.

 

  • Dam click dreapta pe Desktop si selectam Personalize din meniul afisat, apoi dam click pe Windows Color si debifam Enable transparency. Aceasta este setarea manuala si trebuie facuta ori de cate ori laptopul este deconectat de la o sursa de energie continua.

wRNv553.jpg

 

Insa exista si setarea automata din sistem prin care va dezactiva Aero Glass ori de cate ori laptopul va incepe sa consume energia bateriei si acest lucru trebuie configurat dupa pasii urmatori.

 

  • In primul rand trebuie sa setam Power saver ca profil activ pentru Power Options dam click pe iconita bateriei din systray si selectam Power Saver daca acesta nu este deja activ.

BAAUvov.jpg

 

  • Deconectam incarcatorul bateriei de la laptop asta doar in cazul in care el nu este deja conectat trecand laptopul pe baterie.
  • Dezactivam Aero Transparency prin metoda mentionata mai sus → Click dreapta pe Desktop → Personalize → Windows Color → Debifam Enable Transparency dupa care dam click pe Save Changes.
  • Apoi conectam laptopul inapoi la o sursa continua de curent deschidem Personalize din nou si bifam inapoi Enable Transparency dupa care dam save changes.

Zrkn9Go.jpg

 

Si cam asta a fost, ori de cate ori vom deconecta laptopul de la o sursa continua de curent sistemul va dezactiva automat Aero Glass marind in felul acesta autonomia bateriei.

 

!Nota! Daca veti trece laptopul pe alt profil Power ( Balanced sau High Performance ) este posibil ca metoda descrisa mai sus sa nu mai functioneze.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...