Jump to content

[RF] Cum adaugam Run in Taskbar Windows 7 si Windows 8


BlackPearl

Recommended Posts

Aplicatia RUN disponibila in sistemele de operare Windows a inceput a putea fi folosita de catre utilizatori inca de la versiunea de Windows 95 pentru a lansa aplicatii instalate sau utilizati de sistem direct de pe Desktop fara a mai deschide Control Panel→Start Menu/Start Screen sau Program Files. In sistemele anterioare de Windows, Run era usor de accesat din Start Menu, insa incepand cu Windows 7 acesta nu a mai fost afisat in mod default in meniul sau ecranul de start al sistemului.

In cazul in care obisnuiti sa folositi Run foarte des si vreti sa aveti aceasta aplicatie la indemana pentru orice eventualitate, o solutie foarte simpla este sa il adaugati in Taskbar ca apoi sa il puteti accesa cu un singur click si pentru a face acest lucru urmam pasii urmatori.

 

  • Dati click dreapta pe Desktop si selectati New → Shortcut din meniul afisat.

hFAQ0lP.jpg

 

  • Copiati locatia de mai jos si datii paste in campul de sub → Type the location of the item ←

→ C:\Windows\explorer.exe shell:::{2559a1f3-21d7-11d4-bdaf-00c04f60b9f0} ← Atentie C:\ este partitia in care este instalat sistemul daca partitia sistemului este numita altfel schimbat din C:\ in litera detinuta in partitia sistemului exemplu D:\

 

7FGQ5Mv.jpg

 

  • Dati click pe Next dupa care scrieti Run in campul sub → Type a name of this shortcut ← dupa care dati click pe Finish.

ye8OxXe.jpg

 

  • Un shortcut va fi creat pe Desktop dupa care dati click dreapta pe shortcut-ul creat si selectati Pin to Taksbar din meniul afisat sau pur si simplu folositi drag&drop ( mutati shortcut-ul in Taskbar ).

rerHpKz.jpg

 

Nota! O metoda simpla ar mai fi de accesat Run folosind tastele Windows + R.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...