Jump to content

[RF] Cum sa realizezi si unde se stocheaza un backup pentru iPhone, iPad si iPod Touch, utilizand iTunes


BlackPearl

Recommended Posts

Chiar daca nu sunt necesare pentru a utiliza ori administra un iPhone, iPad sau iPod touch, backup-urile sunt recomandate tuturor utilizatorilor. Un backup sau o copie de siguranta este un fisier care contine toate datele dispozitivului tau si poate fi restaurat pe el sau pe un alt dispozitiv care iti apartine, in cazul in care l-ai pierdut sau vandut pe primul ori, ai fost obligat sa faci o restaurare sau chiar o eroare fatala a cauzat pierderea tuturor datelor de pe iPhone-ul, iPad-ul sau iPod touch-ul tau. In momentul de fata, utilizatorii de dispozitive cu sisitem de operare iOS au la dispozitie doua modalitati prin care pot realiza backup-uri dispozitivelor lor: prin iCloud si prin iTunes.
 
Daca cea dintai metoda este cea mai convenabila pentru ca nu are nevoie de nicio interventie din partea ta sau vreo conexiune cu un computer, cea de-a doua se potriveste solicitarilor celor mai multi dintre utilizatori. Backup-ul prin intermediul iCloud se poate face doar in limita spatiului de stocare pe care il detii, iar acesta este de 5 GB in cazul majoritatii – deci insuficient daca ai, de exemplu, 9 GB de date salvate pe terminalul tau. Alaturi de acest aspect, unii utilizatori pur și simplu nu au conturi iCloud, nu doresc ca datele lor sa fie stocate pe servere straine, ci prefera să le aibe local, pe computer, nu au mereu o conexiune Wi-Fi sau au una inceata ori vor sa detina o copie de siguranta pentru mai multe date. Bineinteles, intre backup-urile iCloud si iTunes nu trebuie pus obligatoriu un “sau”, pentru ca nu te opreste nimeni sa faci atat un backup in iCloud, cat si unul in iTunes.
 
Ideea este ca nu conteaza prea mult pentru ce modalitate de backup optezi, atata timp cat selectezi una dintre cele doua specificate mai sus, alegerea este una excelenta. La fel ca si iCloud, iTunes va face backup, printre altele, la configurari, mesaje, fotografii, videoclipuri, documente si jocuri salvate.
 
Cum poti face backup-ul unui iPhone, iPAd sau iPod Touch, folosind iTunes? Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:
 
  • Conecteaza dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch la computer folosind cablul USB;
  • Deschide aplicatia iTunes;
  • Da click pe optiunea Fisier din bara de meniu a Mac-ului sau aplicatiei iTunes (pe PC);
  • Selecteaza Dispozitive;
  • Da click pe Efectuează backup.
Nota: Daca utilizezi iTunes 10.7 sau o versiune anterioara, atunci da click dreapta pe numele dispozitivului din bara laterala a aplicatiei, apoi selecteaza Efectuati backup.
 
Unde se stocheaza backup-ul? Dosarul de stocare al datelor de backup depinde de sistemul de operare instalat pe computerul tau. iTunes plaseaza fisierele de backup in urmatoarele locatii si este recomandat sa nu muti dosarul de backup din locatia initiala:
 
Mac: ~/Biblioteca/Application Support/MobileSync/Backup/ , unde „~” reprezinta dosarul tau de resedinta. Daca nu vezi in Biblioteca dosarul de resedinta, da click pe meniul Accesare>Accesare dosar si copiaza comanda de mai sus.
Windows: Windows Vista, Windows 7 si Windows 8: \Users\(nume utilizator)\AppData\Roaming\Apple Computer\MobileSync\Backup\. Pentru a accesa rapid dosarul AppData, da click pe Start si tasteaza in bara de cautare %appdata%, apoi apasa pe tasta Enter.
Windows XP: \Documents and Settings\(nume utilizator)\Application Data\Apple Computer\MobileSync\Backup\ . Pentru a accesa rapid dosarul Application Data, da click pe Start, selecteaza Executare, apoi tasteaza %appdata% si, apoi, apasa tasta Enter.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...