Jump to content

Redstone, urmasul lui Windows 10, va fi lansat in 2016


BlackPearl

Recommended Posts

Windows 10 nici nu a ajuns bine intr-o varianta finala pe piata si deja auzim speculatii despre urmatoarea versiune majora a sistemului de operare de la Microsoft. Cu toate ca nu avem detalii specifice despre ce va fi diferit in noua varianta, avem un nume, inspirat de recenta achizitie a celor de la Microsoft. Redstone pare sa fie numele de cod al urmatorului Windows, originea acestuia fiind probabil obiectul cu acelasi nume din popularul joc Minecraft. De obicei, aflam despre numele de cod ale sistemelor de operare de la Microsoft inainte sa stim exact ce sunt. Windows Vista purta numele de cod Longhorn, Windows 7 se numea Vienna, Windows 8.1 a fost numit Blue, iar Windows 10 Threshold. Redstone nu este primul nume de cod al Microsoft preluat dintr-un joc video propriu. Titlul de proiect al Windows 10 a fost extras din Halo: Combat Evolved, unul dintre jocurile importante ale companiei pentru Xbox si PC. Totodata, Cortana si Spartan, ambele elemente esentiale ale noului sistem de operare, sunt inspirate tot din seria Halo.

 

Potrivit informatiilor disponibile momentan, Redstone este programat sa apara in 2016, ceea ce denota un update incremental pentru Windows 10. Este posibil ca acesta sa fie asemanator cu 8.1, in sensul in care va aduce mai degraba schimbari minore, dedicate optimizarii experientei de folosire fara sa incerce sa reinventeze roata. De asemenea, este posibil ca acesta sa fie un simplu pachet de update-uri, similare vechilor Service Pack-uri.

 

O alta idee despre identitatea reala a lui Redstone sugereaza ca acesta nu va avea legatura cu Windows 10. Deoarece urmatoarea versiune de Windows Server este programata pentru a fi lansata anul viitor, aceasta ar putea fi denumirea sa temporara utilizata intern, inainte de stabilirea unui nume final. Oricare ar fi situatia, este clar faptul ca Microsoft pregateste un nou sistem de operare. Vom afla mai multe despre Redstone in perioada urmatoare, dar cu siguranta Microsoft nu va comenta in mod oficial asupra acestuia pana cand nu lanseaza Windows 10.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...