Jump to content

[RF] Ce este folderul Windows.old și cum să îl ștergeți? [Updated]


BlackPearl

Recommended Posts

vfwXuEK.png

 

V-ați făcut un upgrade de la o versiune veche de Windows la o nouă versiune de Windows?
Aveți un folder Windows.old pe computer, și este pierde o mare cantitate de spațiu. 
Puteți să-l ștergeți - dar nu ca ai șterge un folder normal.
Folderul Windows.old nu este ceva nou cu Windows 10. 
Dar, înainte ca Windows 10, veți vedea numai dacă ați achiziționat o nouă versiune de Windows si a efectuat un "upgrade a instala" pe un PC care a venit cu o versiune anterioară a Windows.
Ce este folderul Windows.old?
Acest folder este creat atunci când faceți upgrade de la o versiune de Windows la alta, începând cu Windows Vista. Folderul Windows.old conține de fapt toate fișierele și datele de la instalarea Windows anterioară. Acesta poate fi folosit pentru a restaura sistemul la versiunea veche de Windows, dacă nu vă place noua versiune. Dacă sunteți în căutarea pentru un anumit fișier care nu a fost copiat în mod corespunzător pentru a noua instalare Windows, ai putea săpa, de asemenea, în folderul Windows.old și se pare.
În esență, dosarul Windows.old conține doar vechiul sistem Windows. Din fișierele de sistem Windows a programelor instalate și setările de fiecare cont de utilizator și fișierele, totul e aici. Noua versiune de Windows doar păstrează în jurul valorii de în cazul în care doriți să se întoarcă la acea versiune mai veche de Windows sau în cazul în care aveți nevoie pentru a săpa și pentru a găsi un fișier.
Dar, nu așteptați prea mult - Windows va șterge automat folderul Windows.old pentru a elibera spațiu după o lună.
 
#Update
 
Inainte de a-l putea sterge va trebui sa ne avem privilegii administrative depline asupra lui cu user-ul nostru, astfel ca sistemul de operare sa nu ne intrerupa operatiunea. Pentru a face acest lucru, va trebui sa urmam cu atentie cativa pasi simplii.
 
Takeown Folders and files in Windows 10 with Command Prompt
 
1. Deschidem Command Prompt (cmd) cu previlegii de Administrator. Click Start > tastam “cmd” > in lista de programe va fi gasit Command Prompt. Click-dreapta si “Run as administrator…”
 
EGLvNS6.png
 
2. In CMD executam comanda “takeown” pentru a da user-ului pe care suntem logati in Windows 10. privilegii depline asupra folderului Windows.old si fisierelor pe care acesta le contine.
 
takeown /F “C:\Windows.old” /R /D Y
 
*comanda este valabila pentru situatia in care partitia de sistem este “C”. Daca aveti folderul Windows.old pe a alta partitie inlocuiti litera “C” cu litera partiei de pe hard disk-ul dvs.
 
3. Dupa ce executati acesta comanda, asteptati pana la finalizarea procesului “takeown“.
 
ilQSeWr.png
 
Este posibil sa dureze cateva minute acesta operatiune. Asteptati pana cand primiti mesajul de confirmare ca operatiunea a fost efectuata cu succes.
 
4. Dupa finalizare, inchideti Command Prompt si mergeti in “This PC” la partitia de sistem. Click-dreapta pe partitie (C: in cazul nostru) > Properties > click pe “Disk Cleanup”. Asteptati pana se calculeaza fisierele care pot fi sterse de pe drive, iar apoi in caseta care de deschide faceti click pe “Clean up system files“.
 
R7hJC8v.png
 
5. Asteptati pana se face iar calculul fisierelor care pot fi sterse, apoi in lista care se deschide identificati si bifati “Previous Windows installation(s)”.
 
yJBHniQ.png
 
Click OK, iar la finalul procesului de curatare folderul Windows.old va fi sters de pe partitia de sistem a Windows 10.
 
[sursa Stealth]
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...