Jump to content

Cum stergem aplicatiile Google (YouTube, Google Drive, Google Search si Gmail) din Launchpad dupa instalarea Chrome pe OS X


BlackPearl

Recommended Posts

Google Chrome este unul dintre cele mai folosite browsere web, atat pe sistemele de operare Windows cat si pe OS X si Linux. Este un browser destul de rapid si care ofera o sincronizare completa a bookmark-urilor, setarilor, parolelor si extensiilor. Toate acestea sunt salvate in contul dvs. Google.
 
Google Chrome pentru OS X, desi nu este prezent in App Store, este instalat si rulat de un numar destul de mare de utilizatori.
O chestie ciudata, este “invazia” Google dupa ce lansam pentru prima data Chrome pe OS X. In “Launchpad” apar automat shortcut-uri catre aplicatiile Google: Youtube, Google Drive, Google Search si Gmail. Nu stiu exact care este scopul acestor shortcut-uri in lista de aplicatii instalate, pentru ca ele practic nu fac altceva decat sa deschida Google Chrome.
 
AKRKxWz.png
 
Pentru a sterge aplicatiile Google din Launchpad dupa instalarea Chrome-ului pe OS X urmam pasii urmatori:
 • Aceste aplicatii se gasesc in folderul de aplicatii instalate, “Applications”, insa ele nu sunt vizibile. Pentru a ajunge la ele, va trebui sa mergem in “Finder” la “Go” > “Go to Folder…”
  ETXbkxf.png
   
 • In casuta care deschide la “Go to Folder…” tastam calea (path) in  care sunt aceste aplicatii.
  pXPIkl4.png
   
 • Stergem aplicatiile / shortcut-urile din folder-ul care se va deschide.
  pJHQPOE.png

Dupa acest pas, aplicatiile Gmail, Google Drive, Google Search si YouTube or sa dispara din Launchpad OS X.

 

[sursa Stealth]

 • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
 • Create New...