Jump to content

Microsoft Edge Browser – Securitate sporita si noutati in Windows 10 1511


BlackPearl

Recommended Posts

Aproape de jumatatea lunii noiembrie 2015, Microsoft a lansat un upgrade neasteptat pentru sistemul de operare Windows 10.

 

Update-ul 1511 a venit cu o serie de noutati in Windows 10, unele despre care am scris deja, iar altele pe care le vom descoperi impreuna in continuare.

Serviciul Find My Device prin care ne putem localiza laptop-ul si tableta prin GPS sau serviciile de locatie si optiunea de activare, inregistrare si schimbare a serialului de licenta pe Wndows 10, sunt doar doua dintre noutatile update-ului 1511.

 

Microsoft Edge, internet browser-ul lansat odata cu Windows 10 a primit cateva update-uri la partea de securitate si de functionalitate. In update-ul 1511 au fost eliminate posibilele vulnerabilitati care ar fi putut sa apara prin injectarea fisierelor .DLL, sporind astfel nivelul de securitate la navigarea pe internet si implicit protejarea de virusi si coduri malitioase (malware) a PC-ului. Noua tehnologie se bazeaza pe controale de securitate care erau deja incluse in Microsoft Edge pe Windows 10 si care nu mai permit rularea ActiveX. Aceasta masura de secuitate inchide orice bresa de injectare a unui cod binar prin intermediul Microsoft Edge, care ar putea afecta utilizatorul la navigarea pe internet si implicit securitatea calculatorului pe care este instalat Windows 10.

Dupa update 1511, Microsoft spune despre Edge este browser-ul ideal pentru o navigare rapida, stabila si mai ales sigura, pentru toate nivelele de utilizatori. Am putea sa-i credem pe cuvant, mai ales ca noul Edge a primit si cateva update-uri importante la partea de functionalitate si compatibilitate.

Engine-ul Microsoft Edge pe Windows 10 1511 suporta noile HTML5, CSS3 si ECMAScript. O alta mare noutate este optiunea de previzulaizare (previw) a tab-urilor deschise la trecerea cu mouse-ul peste ele si sincronizarea bookmarks (sync Edge bookmarks), cookies cu history pe toate device-urile care au instalat un Windows 10 logat la acelasi cont Microsoft / Live.

 

Din pacate acest update nu a adus nimic nou in ceea ce priveste functionarea de extensii pe Edge, dar ne putem astepta oricand la un nou update Windows 10 care va rezolva si acest minus al Microsoft Edge.

 

Microsoft Edge on Windows 10 1511

  • improving the security of the web browser and your PC
  • bookmarks & Edge data syncronization with other devices.
  • internet tabs preview available in new version.
  • support for new HTML5, CSS3, and ECMAScript
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...