Koto 559 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Deci , fara deci , vreau sa fac un upgrade de la 8Gb la 16Gb Memorie Ram . In prezent am 2x 4GB DIMM 1333mhz DDR3 , dar nu stiu de la ce firma , si as vrea sa-mi iau de 8 GB , ce aspecte trebe sa am in vedere , adica trebe sa fie DIMM DDR3 si de 1333mhz sau pot sa-mi iau si de 1600? M-am uitat la placa de baza sa vad ce supporta si am gasit asta : Ms anticipat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skadi 442 Posted November 17, 2018 Share Posted November 17, 2018 Da, trebuie sa fie identica cu memoria care o ai deja. Chiar daca iei o memorie de la alt brand cu specificatii identice (DDR, Frecventa, CL) tot este posibil sa apara probleme. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarkpulseSeeker 0 Posted March 18 Share Posted March 18 On 11/17/2018 at 7:46 PM, Koto said: Deci , fara deci , vreau sa fac un upgrade de la 8Gb la 16Gb Memorie Ram . In prezent am 2x 4GB DIMM 1333mhz DDR3 , dar nu stiu de la ce firma , si as vrea sa-mi iau de 8 GB , ce aspecte trebe sa am in vedere , adica trebe sa fie DIMM DDR3 si de 1333mhz sau pot sa-mi iau si de 1600? M-am uitat la placa de baza sa vad ce supporta si am gasit asta : Ms anticipat. Dacă vrei să faci un upgrade de la 8GB la 16GB RAM, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante: Compatibilitate cu placa de bază – Dacă placa ta de bază suportă DDR3 la 1333MHz și 1600MHz, poți lua 1600MHz, dar frecvența finală va fi setată la cea mai mică dintre modulele instalate (în cazul tău, 1333MHz). Mixarea modulelor – Ideal ar fi să folosești module identice ca frecvență și latență. Dacă vrei să pui 8GB suplimentari, asigură-te că specificațiile sunt similare celor deja instalate. Dual Channel vs. Single Channel – Dacă iei un singur modul de 8GB, memoria va rula în Single Channel, ceea ce poate afecta ușor performanța. Cel mai bine ar fi să adaugi încă 2x4GB identici cu cei existenți sau să înlocuiești complet cu 2x8GB pentru Dual Channel optim. Brandul memoriei – Nu este obligatoriu să fie de aceeași firmă, dar ideal este să ai aceleași latențe (de exemplu, CL9 vs CL11 poate face diferența). Dacă nu vrei bătăi de cap, ia 2x8GB DDR3 1600MHz, scoate modulele vechi și vei avea un setup mai performant. Tu ce model de placă de bază ai? Ai verificat dacă are limită de capacitate per slot? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts