Jump to content

Windows XP, în sfârşit înfrânt. Cota de piaţă a Windows 8, 8.1 creşte spectaculos


Nomercy

Recommended Posts

windows-xp-in-sfarsit-infrant-cota-de-pi
 
Retras pe 8 aprilie, Windows XP a reusit sa isi pastreze cota de piata. Pana acum.

Windows XP s-a prabusit pentru prima data de la retragerea suportului de catre Microsoft. Cota de piata a sistemului de operare a scazut cu 6,7%, pana la 17,2%, potrivit datelor Netmarketshare pe luna octombrie.
In acelasi timp, Windows 8 si Windows 8.1 luate la pachet au urcat pana la 16,8%, ceea ce inseamna ca diferenta din acestea si legendarul XP este de mai putin de jumatate de procent.
Pana acum, Windows XP reusea sa isi mentina cota de piata, cu toate ca Microsoft isi retrasese suportul, iar companiile care vindeau calculatoare ofereau, de multe ori, Windows 8 sau 8.1 preinstalat.


Analistii se asteapta ca numerele pe noiembrie sa il pozitioneze pe XP sub Windows 8/8.1. 
Cea mai buna cota de piata o are Windows 7, aflat la 53,05%. Vista are 2,82%, Windows NT 1,64%, Linux 1,41%, iar Mac OS X 10.10 este la 1,18%.
Windows XP a aparut in 2001, cand laptopurile erau scumpe si de dimensiuni mari. Doar 8% din populatie avea acces la internet. Windows XP este la fel de vechi ca Nokia 3310.
Acum, Microsoft il pregateste pe Windows 10, sistem de operare care va ajunge pe laptopurile noastre anul viitor.

Link to comment
Share on other sites

Reprezentanţii celor de la Windows au spus că nu vor mai aduce upgrade-uri la XP , deci Windows XP v-a fi dat uitării anul viitor...din câte am citit eu...deşi a fost retras s-a mai menţinut ceva...o fărâmă...cât despre Windows 10...mi se pare o aberaţie totală...e Windows 9..dar i-au zis 10...Am mai citit acest articol , îl las deschis ptr. părerile cititorilor !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...