Jump to content

Mozilla pregateste un nou browser, dedicat developerilor.


Nomercy

Recommended Posts

mozilla-pregateste-un-nou-browser-dedica

 

Lansarea va avea loc pe 10 noiembrie, pentru a celebra 10 ani de la aparitia Firefox.

 

Au trecut 10 de ani de la prima versiune a popularului Firefox si cei de la Mozilla pregatesc un nou browser. Fundatia a anuntat ca acesta va fi lansat pe 10 noiembrie, dar s-a ferit sa dea prea multe detalii. 

In momentul de fata, Firefox e unul dintre cele mai populare browsere din lume, cu o cota de piata de aproape 22% si peste 450 de milioane de utilizatori.

Dintre ei fac parte si dezvoltatorii web sau programatorii care de multe ori "folosesc o multitudine de aplicatii ce nu sunt compatibile intre ele. Asa, trebuie sa foloseasca mai multe platforme si browsere care ii incetinesc si le scad productivitatea", spune cei de la Mozilla.

 

Deocamdata, nu se stie daca noul browser va purta un nume diferit, sau va fi o varianta mult imbunatatita a Firefox. "Am reproiectat browserul cu gandul la interesul dezvoltatorilor. E gandit si construit de developeri pentru developeri", e declaratia oficiala de pe blogul Mozilla.

 

Browserul dedicat dezboltatorilor va avea integrate si tool-uri precum WebIDE sau Firefox Tools Adapter. Cei de la Mozilla au propus si un hashtag pentru cei care vor sa afle ultimele detalii inaintea lansarii de pe 10 noiembrie.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...